Haber

Çekiçle öldürdüğü muhtarı arama çalışmalarına katıldı.

ARTVİN’in Şavşat ilçesinde, hasar gören kamyonetine 1 kilometre mesafede yol kenarında kan izleri bulunan cesedi bulunan muhtar Murat Altun’un (44) husumet komşusu Yüksel Acar tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı ( (57), evinde para sorunu nedeniyle çıkan tartışmada kafasına çekiçle vuruldu. Cinayeti kaza olarak göstermek için aracı hendeğe iten ve cenazeyi ortalıkta bırakan Acar’ın, kayıp muhtarı arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

Şavşat ilçesi Tepeköy yolu kenarında, zirve eteğinde 12 Aralık’ta 08 AAD 801 plakalı hasarlı kamyoneti görenler jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, tırın Tepeköy köyü muhtarı Murat Altun’a ait olduğunu belirledi. Tırda yapılan aramada Altun’a ait tabanca ve cep telefonunun yanı sıra kan izlerine de rastlandı. Altun çevrede yapılan aramalarda bulunamadı.

Jandarma ekiplerince genişletilen soruşturmada, muhtar Murat Altun’un komşusu olan ve aralarında husumet bulunan Yüksel Acar gözaltına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Acar’a yer gösterildikten sonra Murat Altun’un cansız bedeni aracın bulunduğu yere 1 kilometre mesafedeki ormanda bulundu. Başı kesilip dövülen Murat Altun toprağa verildi. Cinayetin ardından aracı şarampole iterek şarampole sokan zanlının, bölgede kayıp muhtarı arama çalışmalarına katıldığı belirlendi. Tırda parmak izlerine de rastlanan Acar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yüksel Acar’ın ifadesiyle, “Sarhoştuk, alacak ve borç meselesinde tartışırken muhtarın kafasına çekiçle vurdum. Daha sonra hareketsiz kalan muhtarı aracıyla ormanlık alana götürdüm. , muhtar araçta tekrar hareket edince tekrar kafasına çekiçle vurdum.Cesedi indiğim ormanlık alana bıraktım.Arabayı yoldan aşağı iterek kaza süsü vermek istedim. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu